How to Prepare Perfect Telur goreng semudah abc

Diposting pada

Telur goreng semudah abc. Assalamualaikum & happy weekend Siapa yang suka telur pindang tu kita geng ‍ Kalau nak buat yang macam orang kampong buat tu memang banyak bahan dia. Kepada Yang baru belajar memasak dan inginkan masakan semudah ABC silalah lihat video ini.tolong tutup itu sotong kalau mengoreng ya nanti macam main. Kali ni abang nak tunjuk cara masak telur Goyang semudah ABC.

Telur goreng semudah abc Mungkin ada yang biasa buat sebelum ini, tapi tak pernah pula terfikir nak tambahkan susu pekat kan? Jadi apa lagi, kena cubalah sebab memang rasa lemak manis-manis tu akan menaikkan lagi rasa. Membalikkan telur goreng adalah salah satu kegiatan yang paling ditakuti oleh koki pemula. You can cook Telur goreng semudah abc using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Telur goreng semudah abc

  1. It’s 3 ulas of bawang putih.
  2. Prepare 1/2 of labu bawang besar.
  3. You need 1 of biji cili merah.
  4. You need 3 of biji telur.
  5. You need Sedikit of kubis.
  6. Prepare of Secubit garam.
  7. It’s 1/4 tsp of cukup rasa.

Kupas telur dalam kondisi dingin agar lebih mudah. Ingat jangan sampai kuning telurnya keluar karena akan mengotori minyak saat digoreng. Ayam mentega telur masin ni lebih kurang rasa macam butter chicken yang biasa. Untuk gorengan ayam pula, boleh gunakan tepung goreng ayam segara untuk lebih mudah.

Telur goreng semudah abc instructions

  1. Hiris bawang putih, bawang besar,cili dan kubis.
  2. Masukkan semua ke dalam bekas dan pecahkan telur.masukkan garam dan perasa.
  3. Panaskan kuali dan isikan minyak.goreng hingga masak dan garing.siap dimakan bersama nasi panas..

Saya pun selalu guna tepung ayam segera kalau tak rajin nak bancuh tepung. Resepi jeruk mangga semudah ABC. . Resepi dekat video selamat mencuba guys. Belanja online mudah dan menyenangkan di Tokopedia. Belanja di Tokopedia Sebagai Solusi Belanja Mudah dan Aman.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.