How to Cook Tasty Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan)

Diposting pada

Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan).

Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan) You can have Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan) using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan)

  1. It’s 1 cawan of whipping cream.
  2. It’s 1 of dan 1/2 cawan susu pekat (kalau suka manis guna satu tin).
  3. You need 1 sudu teh of esen vanilla (optional).
  4. You need of Flavour (optional).
  5. Prepare 1 of pek Oreo.
  6. Prepare 1/2 cawan of horlicks.
  7. It’s 1/2 cawan of chocolate chips.

Aiskrim Mcflurry Simple (2 Bahan) instructions

  1. Basically 2 bahan je yang asas nya, tapi nak lagi sedap boleh lah tambah flavour ikut citarasa masing2.
  2. First sekali, masukkan secawan whip cream yang sejuk (bukan keras, dan bukan suhu bilik), masukkan susu pekat dan esen vanilla..
  3. Next, gunakan hand mixer/ mixer stand dan mix dalam 5-7 minit sampai stiff peak (texture macam sabun, bila angkat tu tak jatuh balik).
  4. Dah siap bancuhan, masukkan dalam bekas. Asingkan sebab nak letak flavour lain2 kan.
  5. Bagi yang nak letak oreo, pecahkan dulu bagi hancur. Saya guna lesung batu je hehe 😅 Lepastu ikut lah nak letak apa lagi dalam aiskrim. Saya letak chocolate chips dengan horlicks+milo. Depends on your creativity.
  6. Sejukkan dalam bahagian freezer semalaman. Sebenarnya kalau makan terus pun dah sedap tapi tak berapa nak sejuk..
  7. Dannnnn dah siappp! Boleh lah setakat nak satisfy craving sikit2. Mudah, jimat duit dan masa 😁.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.