Recipe: Yummy Pizza Roti GardeniağŸž

Diposting pada

Pizza Roti GardeniağŸž.

Pizza Roti GardeniağŸž You can have Pizza Roti GardeniağŸž using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Pizza Roti GardeniağŸž

  1. You need 8 keping of roti gardenia.
  2. It’s 1 tin of tuna (saya yang tin biru flavour mayonis ayam brand).
  3. You need 1/2 of biji bawang besar (hiris nipis).
  4. You need Sedikit of lada benggala (potong dadu).
  5. Prepare of Sos spaghetti (sos bolognese tau bukan carbonara hihi🤭).
  6. Prepare 1 tin of nanas kiub ambil isi sahaja (dibelah dua).
  7. It’s of Cheese mozarela secukupnya.
  8. It’s of Serbuk oregano (ni bahan wajib tau).
  9. It’s of Sos cili secukupnya.
  10. Prepare of Mayonis secukupnya.
  11. You need of Sos blackpepper (optional).

Pizza Roti GardeniağŸž instructions

  1. Mula² sapu sos spaghetti kat roti tu. Kemudian, sapukan tuna ikut sukati nak sapu banyak mana. Pastu sapukan sos blackpepper (kalau nak drizzlekan pun boleh, sis sapu je sebab piping bag dah abis).
  2. Then taburlah bawang, lada benggala dengan nanas. Lada benggala tu nak guna warna apa² pun boleh😊 pastu dah boleh pipekan sos cili dan mayonis. Seterusnya, tabur cheese mozarela ikut naluri hati hihihi..kalau nak bila makan bertali tarik tak putus2 boleh letak banyak²🤭.
  3. Okay kita tacap sikit sebelum bako. Pipekan sikit lagi sos cili nak bagi kaler lawo. Last²! Hero kita jangan lupa iaitu serbuk oregano. Taburlah agak² sekata. Akhir sekali, kita bako pizza ni dengan suhu 160°C selama 10-15 minit atau sehingga cheese cair. Macam saya suka garing sikit so bila dah masak tu saya bukak api atas sahaja dan bako lagi selama 5-10 minit..
  4. Asshiapp✨ Kalau nak cheese boleh tarik² tu makan la time panas² tapi awasss☝️ melecur lidah sis tak tanggung heheh🤭 ni saya buat dua version..satu yang garing bahagian atas and satu lagi yang biasa punya.. dua2 rasa sama je😂.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.