Recipe: Appetizing Donut dan coq kembong

Diposting pada

Donut dan coq kembong.

Donut dan coq kembong You can have Donut dan coq kembong using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Donut dan coq kembong

  1. It’s 500 g of tepung gandum(setengah paket).
  2. Prepare of Yis kering setengah peket.
  3. It’s of Telur 1 biji.
  4. It’s of Gula 2 sudu.
  5. It’s 1 sudu teh of Garam.
  6. You need of Margerin 2 sudu.
  7. It’s 1 sudu teh of Soda bikarbonat.
  8. You need of Gula salut donut.
  9. You need 6 of sudu gula di blender halus.

Donut dan coq kembong instructions

  1. Bancuh yis dan gula dengan air paip dalam gelas tinggi paras 1 cm lebih dari yis dan gula..
  2. Tepung, garam, soda dan telur.. Satukanndan kacau. Tambah air sikit2 smpai adunan sebati kental. Awas, Jangan cair. Masa ni adunan melekit..
  3. Masukkan 2 sudu margerin.. Gaul pakai tangan. Sampai lah x melekat dan boleh uli..
  4. Rehatkan dalam 30 minit. Uli. Rehat lagi 20 minit. Uli..
  5. Bentukkan: masa ni ikut kreativiti anda nk pakai teknik genggam ke.. Nak leper atas dulang lepas tu tekap ke. Sebab ciknin pakai dua2 cara. Untuk cucur kembung. Leperkan adunan. Potong bentuk2 sukahati je. Tebal skit adunan ye. Baru sedap. Goreng. Siap.
  6. Untuk donut. Dah siap goreng, tos sekejap terus gaul dengan gula masa panas. Mudah untuk gula tu melekat pada donut. Siap..

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.