Easiest Way to Make Appetizing Biskut M&M Red Velvet

Diposting pada

Biskut M&M Red Velvet. Resepi Biskut Makmur – Perkongsian terkini Resepi Biskut Makmur. Resepi Biskut Makmur updated their website address. Because it somehow keeps unity together Seriously.

Biskut M&M Red Velvet Resepi Biskut Makmur Ala Azmarfadi Mudah Dan Ringkas. Biskut Makmur Resepi Orang Lama Kuih Raya Tradisional. Harga Tiket Bus Makmur – Jika Anda memutuskan untuk berlibur bersama keluarga, maka liburan ke luar kota mungkin akan menjadi pilihan yang sangat menarik. You can have Biskut M&M Red Velvet using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Biskut M&M Red Velvet

  1. You need 100 gm of Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter).
  2. You need 20 gm of Lemak sayuran.
  3. It’s 150 gm of Gula kastor.
  4. You need 1 biji of Telur.
  5. It’s 1/2 sudu teh of Esen vanila.
  6. Prepare 50 gm of Keju krim.
  7. You need 20 gm of Serbuk Cornflakes.
  8. Prepare 20 gm of Serbuk Oat.
  9. You need 5 gm of Serbuk coklat (Saya guna Bensdrop).
  10. Prepare 20 gm of Tepung jagung.
  11. Prepare 200 gm of Tepung serbaguna.
  12. It’s 1/4 sudu teh of Serbuk pewarna ceri merah (boleh dikurangkan kalau tak nak terlalu merah).
  13. Prepare 20 gm of Serbuk susu.
  14. You need Secubit of Garam.
  15. Prepare 1/2 sudu teh of Cuka.
  16. Prepare Secukup rasa of Coklat M&M.

Boleh la simpan dalam bekas kedap udara. "Wah, memang mudah sangat tengok resepi biskut makmur ni… Tak payah bakar, tak guna oven pun. Musim perayaan nanti memang tak sah kalau tak ada kudapan atau biskut raya kan? Tak kisahlah sama ada beraya di rumah atau balik kampung. Dapatkan resipi penuh Biskut Makmur di: www.icookasia.com/biskut-makmur Traditional cookies known as kuih makmur

Biskut M&M Red Velvet step by step

  1. Siapkan loyang biskut yang telah disapu mentega/marjerin.
  2. Adunkan mentega + lemak sayuran + gula kastor + esen vanila sehingga kembang. Kemudian masukkan telur dan pukul hingga sebati..
  3. Masukkan krim keju + cuka, kacau hingga sebati. Ayak semua bahan kering, tepung serbaguna + soda bikarbonat + garam + tepung jagung + serbuk susu + serbuk coklat + serbuk Cornflakes + serbuk Oat. Kemudian masukkan ke dalam adunan kacau hingga sebati dan tidak melekit.
  4. Bentukkan adunan menjadi bulat kemudian ratakan sedikit, susun di dalam loyang. Ulang sehingga selesai. Letakkan 2 biji coklat M&M di atas adunan..
  5. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu, bakar biskut dengan suhu 180 celcius untuk lebih kurang 20 minit..

Biskut Makmur or ghee cookies are served. Teringin tak nak merasa kuih makmur resepi rahsia ? Meh la order cepat sementara masih ada kekosongan ni. Dah habis nanti melepas ! hari ni aku nak kongsi biskut yang agak senang dan tradisional tapi dipermudahkan siket sebabinilah dia Resepi Biskut Makmur Kacang Hazel memang lebih sedap. Treat your taste buds with delicious and healthy biskut at Alibaba.com, at lucrative prices and deals.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.