How to Prepare Perfect 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE

Diposting pada

👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE. Hi, Assalamualaikum guys Harini kami nak share Resepi Ayam Goreng Kunyit Hope you all enjoy this video Banyak lagi video-video resepi akan kami upload akan. Lihat juga resep Bumbu Ayam goreng kunyit praktis enak lainnya. Mudah, cepat, lazat. ? masak ni je dah cukup dah.

👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE Selain koleksi resepi lauk simple, kami juga ada menulis tentang koleksi resepi menarik yang lain. Jangan lupa untuk memberi komen dan berkongsi dengan rakan. TURMERIC fried chicken or ayam goreng kunyit is a great dish when you are craving for something simple yet flavourful. You can have 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE

  1. Prepare 3 of @4 ketul ayam dipotong kecil.
  2. You need of Sayur(tpulang korang nak letak sayur apa pn boleh).
  3. It’s 1 of biji bawang besar(potong bulat).
  4. It’s 2 ulas of bawang merah.
  5. Prepare 4 ulas of bawang putih(diketuk).
  6. Prepare 5-6 of tangkai cili hijau.
  7. You need of Garam, serbuk kunyit dan perasa secukupnya.
  8. You need of Minyak untuk menggoreng.

Sotong goreng kunyit saya hari ini memang win. Kalau masa kecil kecil dulu, Arwah Bonda akan menyediakan sotong rebus Masakan orang kampung yang simple. Kehidupan kami semasa dulu menjadikan saya sendiri baru merasai setengah masakan seperti sambal tumis. Beli Lauk Pauk Dengan Pilihan Terlengkap dan Harga Termurah.

👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE step by step

  1. Salutkan ayam dengan serbuk kunyit. Biarkan seketika.ni antara bahan2 saya. Umah dah kehabisan sayur. So guna mana yang ada. Hahah. Ok next!.
  2. Panaskan minyak, goreng ayam separuh masak.
  3. Kemudian masukkan lobak merah. Goreng agak sikit layu, masukkan bawang merah dan bawang putih. Kacau smpai naik bau..
  4. Kemudian masukkan sayur, bawang besar yg dipotong bulat, cili hijau, garam dan serbuk perasa. Kacau sebati..
  5. Tunggu bawang agak sikit layu, angkat dan hidangkan..
  6. 💡SUDUT SEMBANG : sayur tu korang boleh guna macam kacang panjang ke.. Kacang buncis, brokoli, bunga kubis ke.. Lagi sedap. Kte guna mana ada je ni. Heeheh… ❤️.

AYAM UNGKEP AYAM KUNING AYAM GORENG AYAM KALASAN AYAM BUMBU AYAM GEPUK – Rasa Asin. Pertama adalah Anda dapat mencoba mengolah ayam ungkep dengan bumbu sederhana seperti kunyit, ketumbar. Cara membuat lauk ayam goreng kunyit yang awesome. Ayam goreng kunyit ini memang favourite kami kerana kesedapannya ditambah dengan sambal dia. Ayam Goreng Kuning sangat mudah dibuat.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.