Recipe: Perfect Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜†

Diposting pada

Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜†. Lihat juga resep Ayam fillet bumbu tepung saus pedas manis tergampang enak lainnya. Beberapa resep ayam fillet menggunakan dada ayam tanpa kulit yang rendah lemak. Selain itu, direkomendasikan juga untuk menggunakan bahan-bahan pilihan terbaik, salah satunya seperti bawang Sunrise.

Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜† Teksturnya lembut, sedikit kenyal tapi lembek. Ayam jenis ini sangat cocok buat kamu yang ingin menghindari lemak. Karena ayam fillet cenderung baik untuk kesehatan, terutama bergizi saat diet. You can have Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜† using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜†

  1. It’s 500 g of Fillet ayam.
  2. Prepare 1 of biji Bwg merah besar.
  3. Prepare 1 of sdk Jintan manis (lebihkan sikit dari jintan putih).
  4. It’s 1 of sdk Jintan putih.
  5. You need 1.5 of inci Lengkuas.
  6. Prepare 1 of inci halia.
  7. It’s of Stgh inci kunyit hidup / serbuk.
  8. It’s 2 batang of Serai.

Sajian ayam fillet kecap lada hitam adalah sajian yang lezat dan enak. Nah, agar anda bisa menyajikan hidangan ini dirumah, maka mari kita simak resep mudahnya dibawah ini. Video ini berisi tutorial cara memfillet daging ayam dengan cepat dan baik. Daging fillet bersih banyak digunakan untuk sajian seperti sate, nugget dan.

Fillet ayam (resepi sate untuk mereka yang berdiet) πŸ˜† step by step

  1. Potong kecil bawang, lengkuas, halia, serai, kunyit dan Blender kan semua bahanΒ² rempah tadi kecuali ayam lah..
  2. Lepas blend tu terus gaulkan bersama Fillet ayam yg dah dibersihkan..
  3. Untuk perasa sy letak secukup rasa, aji sket, garam, dan sedikit madu untuk bg rasa manisΒ² sikit tu. Pakai gula pun boleh tadahal..gaul lagi supaya semua rempah dan perasa tu sekata..
  4. Ayam ni paling kejap peraplah dlm 2-3 jam sebelum masak. Tp sy dah simpan perapan ni dah 2 hari dlm peti ais. (Bukan tempat frozen).
  5. Pastu macam biasalah ikut citarasa dan kreativiti tuan puan nak masak cucuk kat lidi sate ke tapi sy gril atas pan ajaib tu je. Buh minyak zaitun sikit pastu grill. Nak ada rasa pedas sikit sy tambah cili potong masa grill tu. Hehe adee je nak ejas…dan siap! Makan dengan nasi panas, sambil sulam gigit ulam timun. Alhamdulillah…

Kami berikan resepi soto ayam sedap yang paling lengkap dengan resepi dan tips terbaik untuk anda buat. Sama ada makan harian atau majlis Bagi anda yang ingin jamu tetamu untuk sebarang majlis kecil seperti majlis hari lahir atau majlis rumah terbuka, kami cadangkan anda cuba resepi. Resepi belajar dari internet yang merupakan resepi sate padang pasir keluarga beriaga sekali. Satu-satunya perkara yang saya tidak suka dalam menyediakan kuah ini ialah bab yang menyediakan hotcakes. Ia mengambil masa untuk menyiapkannya dari sangai supaya ia berkisar.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.