How to Make Yummy Wrap udang rangup

Diposting pada

Wrap udang rangup.

Wrap udang rangup You can cook Wrap udang rangup using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Wrap udang rangup

  1. You need of resepi wraps udang rangup.
  2. It’s of Wraps (jenama apa2 xkisah).
  3. Prepare of udang beberapa ekor.
  4. It’s of cili benggala.
  5. You need of bawang besar@holland.
  6. You need of kepingan keju.
  7. You need of hash brown.
  8. Prepare of sos cili.
  9. You need of telur.
  10. You need of mayonis.
  11. Prepare of tepung goreng ayam (apa2 jenama pun xape sy guna kentucky).
  12. Prepare of serbuk roti.

Wrap udang rangup instructions

  1. Sediakan bahan….
  2. Mula2 celup udang dlm bancuhan telur dan tepung goreng ayam kentucky,kemudian biarkan dalam beberapa minit sekejap…lepastu masukkan dlm serbuk roti golek2 dan goreng..dh siap ketepikan…
  3. Hash brown goreng dulu kemudian lenyek dan ketepikan jgk…
  4. Panaskan wraps dlm pan non stick,yg ni sy letak marjerin sikit sb nak bg hasil kerangupan kulit tu,balik2 kan..
  5. Dah agak2 nak garing tu kecik kan api sikit barulah masukkan bahan2 yg lain,kemudian lipat dua, rujuk gambar yea…mudah je.
  6. Dah siap makanla…baca bismillah dulu.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.