Easiest Way to Cook Delicious Salad With Chiken Herb Grill

Diposting pada

Salad With Chiken Herb Grill.

Salad With Chiken Herb Grill You can have Salad With Chiken Herb Grill using 20 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Salad With Chiken Herb Grill

  1. You need of perapan ayam.
  2. You need 250 gm of dada ayam.
  3. Prepare 1/2 sudu teh of garam.
  4. You need 1/2 sudu teh of cili flakes.
  5. You need 1/4 sudu teh of serbuk lada hitam.
  6. It’s 1/4 sudu teh of serbuk kunyit.
  7. Prepare 1/4 sudu teh of serbuk kayu manis.
  8. You need 1 of tangkai herba dill/mix herb 1 sudu teh.
  9. You need 1 of sudu butter untuk grill.
  10. You need of sayur lobak 1 batang dihiris nipis.
  11. Prepare of kobis 1/2 biji atau 100gm diracik halus.
  12. You need daun of pudina segengam.
  13. You need of timun 1/2 biji.
  14. You need of minyak lebihan grill ayam tadi tapis kan dan ketepikan.
  15. It’s of lemon 1/2 biji diperah ambil jus.
  16. Prepare of cuka epal 2 sudu besar.
  17. You need 1 of sudu besar minyak zaitun.
  18. It’s 1 ulas of bawang putih di sagat halus atau cincang.
  19. Prepare of serbuk lada hitam secubit.
  20. You need of Garam 1/2 sudu teh atau ikut rasa masing2.

Salad With Chiken Herb Grill step by step

  1. 1.sediakan bahan perapan dan perap ayan sekurang2 nya 30min dan Panaskan kuali masukkan 1 sudu butter dan ayam,grill sehingga masak,keluarkan dan ketepikan,tapis minyak ayam ketepikan untuk buat sos /dressing..
  2. 1.Basuh bersih sayur sayuran pilihan macam kobis,bawang besar,timun dan lobak serta daun pudina tak ada dalam gambar lupa 😂2.racik halus sayur,daun pudina jgn racik tu nak buat sup 😁.
  3. Bahan untuk sos super simple nama sos ni Lemon dressing,makan dgn daging bakar pun sedap 🤤🤤 2 sudu besar cuka apel 1 sudu besar minyak zaitun 1 ulas bawang putih cincang halus atau sagat halus. 1/2 biji lemon perah ambil jusnya sahaja,kalau nak lagi sedap sagat kulit lemon sekali,kulit atas je ye,jgn kulit putihnya pula nanti pahit terus tak sedap,hati2 masa sagat kulit lemon ni 😁😉 minyak grill ayam tadi secubit lada hitam garam 1/2 sudu teh caranya campurkan semua dan gaul sehingga sebati.
  4. Potong ayam nipis2 mcm ni susun atas sayur yang siap digaul.Akhir sekali letak ayam dipotong tadi dan curah sos,caranya curah sikit2 dgn sudu dan rasa dulu jangan semua nanti tak boleh makan,karang terlampau masam pula naya hahah..sedia dihidangkan siap! 😘😍.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.