Easiest Way to Prepare Appetizing AisKrim MiLO

Diposting pada

AisKrim MiLO.

AisKrim MiLO You can have AisKrim MiLO using 3 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of AisKrim MiLO

  1. Prepare 1 L of Air Kotak Milo besar.
  2. It’s 1/4 Cawan of Susu pekat manis (atau lebih).
  3. It’s 1 of Sudu besar Ovellat.

AisKrim MiLO step by step

  1. Masukkan 1/4 cawan susu pekat tapi kalau korang nak manis boleh tambah ikut kemanisan yang kita mahukan..
  2. Okay kalau nak buat aiskrim milo bahan asas yang misti ada, sudah tentu lah air milo.. Macam zid-k guna air kotak milo besar 1L je senang.. kalau korang nak buat air milo sendiri guna serbuk milo 3 in 1 tu pun boleh je.. Janji guna serbuk milo ye jangan guna serbuk kopi pula.. Kang rasa pahit pula.. Tapi pastikan air milo tu pekat baru lah sedap…
  3. Masukkan ovellat dalam satu sudu besar.
  4. Pukul bagi betul-betul kembang.. Lepas tu baru masukkan dalam acuan aiskrim atau bekas apa-apa je.. Bekukan semalaman dalam peti sejuk..
  5. Kalau aiskrimnya dah beku nak letak chocolate. cairkan chocolate baru letak dekat aiskrim nak mudah boleh guna Piping bag.. Dah siap.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.