Recipe: Tasty Donut gebu gebas

Diposting pada

Donut gebu gebas. Donut Yang Lembut Dan Gebu Macam Kapas. Resepi Donut Gebu Dan Lembut Pandan Donuts Super Fluffy Doughnuts. Roti Sarang Lebah Gebu Gebas Mudah Dan Sedap.

Donut gebu gebas Hari ni nak kongsi resipi buat donut yang gebu dan cantik kejadiannya. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? Donut Gebu Dan Lembut Paling Sedap. You can cook Donut gebu gebas using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Donut gebu gebas

  1. It’s of Step 1 – pelembut doh.
  2. It’s 1 of sudu besar tepung.
  3. You need 1 cawan of air.
  4. It’s of Step 2 – yis.
  5. It’s 1 of sudu besar gula.
  6. You need 1 of sudu butter.
  7. It’s 1 cawan of air.
  8. You need 1 of paket mauripan.
  9. It’s 2 of sudu besar susu pekat.
  10. Prepare of Step 3 – Doh.
  11. You need 4 cawan of tepung gandum.
  12. You need Sedikit of garam.
  13. Prepare 1 of biji telur.

Ikut step di atas confirm jadi! Hi semua, kali ni Che Nom nak sediakan bomboloni, iaitu resepi donut versi org Itali. Testure yang lembut, disalut dengan gula kastor atau gula icin. Bomboloni Donut Gebu Gebas Confirm Jadi Punya.

Donut gebu gebas instructions

  1. Step 1 : bancuh air bersama tepung, masak atas api perlahan sehingga pekat.
  2. Step 2 : rendam kesemua bahan selama 10 min.
  3. Step 3: gaul tepung,garam.. masukkan telur, gaul lagi.
  4. Masukkan 2 sudu pelembut doh ke dalam Adunan tepung tadi & gaul lagi.
  5. Masukkan yis & uli sehingga menjadi doh..
  6. Tambah sedikit tepung jika terlalu lembut. Tunggu sehingga sejam atau lebih…
  7. Bentukkan doh menjadi donut & goreng sehingga keperangan. Letak gula & Siappp.

Resepi Donut Gebu Dan Lembut Pandan Donuts Super Fluffy Doughnuts. Сейчас слушают. Seperti dijanjikan dalam entri inti tart nenas sebelum ini di SINI, kali ini saya ingin kongsikan resepi tart nenas gebu gebas yang kami sediakan untuk hari raya baru baru ini. Resepi Pau Gebu Gebas / Roti Kukus Kelantan Pau yang lembut, Gebu dan sedap. Donut Lembut dan Gebu, tak perlu uli lama-lama, gerenti jadi! Pada siapa yang suka donut, tapi malas nak uli lama-lama.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.