Easiest Way to Cook Appetizing Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu

Diposting pada

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu.

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu You can cook Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu

  1. You need of 🎯500g gandum.
  2. You need of 🎯50g susu tepung.
  3. It’s of 🎯10g yis.
  4. You need of 🎯75g marjerin.
  5. Prepare of 🎯100g gula kastor.
  6. Prepare of 🎯4/3 biji kuning telur.
  7. It’s of 🎯100ml air sejuk/yg dlm peti.
  8. It’s of 🎯200g kentang-Rebus-haluskan.

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu step by step

  1. Masukkan semua ni dalam bread maker.
  2. Pastu Tekan menu num 8.
  3. Tggu biar abis BM bekerja.Pahtu kuarkan Doh – saya alas plastik kat meja tu ye..
  4. Bahagikan doh sama bnyak.Biarkan 20 minit.Doh mengembang.
  5. Kemudian Pap kan dgn tgn anda.😂😂 Tekap dgn nozzle.Sya guna nozzle ni,senang nak pegang..
  6. Biarkan doh lagi 15 minit.Doh akan ringan dan boleh di angkat.Sedia utk goreng..
  7. Saya skip langkah goreng.Maaf ye.Tapi api slow dan balik2kan donut hanya 3x jgn lebih.Bila dah siap semuanya,Doh boleh di salut dgn topping coklat.topping tu saya beli di kedai bakery.Dia tulis "donut topping".Siap.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.