How to Cook Yummy Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu

Diposting pada

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu. Ini udah kesekian kalinya bikin donat kentang dan alhamdulillah ga pernah gagal pake resep ini 😍 Jadi langsung lihat videonya dan praktikan dirumah karena. Resep Donat Kentang – Donat (doughnuts atau donat) merupakan salah satu roti yang proses pembuatannya dengan cara digoreng. Siapa sangka, donat kentang menjadi primadona d itengah-tengah masyarakat pecinta donat.

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu Resep spesial black donuts : si hitam yang mempesona. Donat kentang isi coklat, tanpa mixer!! Resepi Donut Kentang – Saya tertarik untuk membuat Kentang Donut setelah terbaca banyak cerita mengenai keenakan dan kegebuan donut ini. You can cook Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu

  1. It’s of 🎯500g gandum.
  2. Prepare of 🎯50g susu tepung.
  3. You need of 🎯10g yis.
  4. You need of 🎯75g marjerin.
  5. It’s of 🎯100g gula kastor.
  6. You need of 🎯4/3 biji kuning telur.
  7. You need of 🎯100ml air sejuk/yg dlm peti.
  8. It’s of 🎯200g kentang-Rebus-haluskan.

Tabur dengan gula kaster atau hias dengan coklat. Jika mahu disimpan, boleh juga digoreng separuh masak. Donat kentang isi coklat hampir sama dengan donat original namun di dalamnya terdapat isian coklat lumer sehingga cocok dihidangkan untuk anak Langsung saja, berikut adalah resep donat kentang isi coklat nikmat dan bikin ketagihan! Untuk membuat proses pembuat donat lebih praktis membutuhkan mesin penunjangnya.

Donut kentang bersalut coklat #RayaHighTea #Terengganu instructions

  1. Masukkan semua ni dalam bread maker.
  2. Pastu Tekan menu num 8.
  3. Tggu biar abis BM bekerja.Pahtu kuarkan Doh – saya alas plastik kat meja tu ye..
  4. Bahagikan doh sama bnyak.Biarkan 20 minit.Doh mengembang.
  5. Kemudian Pap kan dgn tgn anda.😂😂 Tekap dgn nozzle.Sya guna nozzle ni,senang nak pegang..
  6. Biarkan doh lagi 15 minit.Doh akan ringan dan boleh di angkat.Sedia utk goreng..
  7. Saya skip langkah goreng.Maaf ye.Tapi api slow dan balik2kan donut hanya 3x jgn lebih.Bila dah siap semuanya,Doh boleh di salut dgn topping coklat.topping tu saya beli di kedai bakery.Dia tulis "donut topping".Siap.

Salah satunya adalah alat cetakan donut (donut maker). Alat cetakan donut dari Maksindo ini bisa Anda aplikasikan dalam pembuatan donat. aiskrim Oreo bersalut coklat ni memang serius sedap rasa sama macam beli dekat kedai , korang memang wajib cuba resepi aiskrim Oreo ni. Celupkan aiskrim Oreo kedalam coklat dan taburkan sedikit kacang. Tabur dengan gula kaster atau hias dengan coklat. Jika mahu disimpan, boleh juga digoreng separuh Kentang perlu halus dan disejukkan dulu supaya yis tidak mati.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.