How to Prepare Appetizing Doughnut Bites

Diposting pada

Doughnut Bites.

Doughnut Bites You can have Doughnut Bites using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Doughnut Bites

  1. It’s of Bahan A.
  2. Prepare 1/2 cawan of air suam.
  3. It’s 1 tsp of gula.
  4. Prepare 1 tsp of susu pekat manis.
  5. It’s 1 tsp of yis Mauripan.
  6. It’s of Bahan B.
  7. Prepare 1 cawan of tepung gandum.
  8. It’s 2 tsp of marjerin.
  9. Prepare 1 tsp of susu segar.

Doughnut Bites step by step

  1. Perap A sampai kembang berbuih..
  2. Gaul B jadi serbuk roti..
  3. Tuang A ke dalam B sedikit demi sedikit, sampai jadi doh tak melekat di tangan. Nota = Kita tak habis guna pun air yis tu..
  4. Uli sebati. Perap 1/2 jam, bekas tutup dengan cling wrap..
  5. Doh jadi 3x ganda. Tumbuk keluarkan angin dan bentukkan..
  6. Memanjang, lebih kurang saiz jari dan potong kecil dengan pisau. Rehatkan 15 minit, doh akan kembang lagi..
  7. Goreng dengan api kecil. Masa ni donat akan mengembang lagi jadi seeloknya masa bentukkan tu kurus-kurus tau. Kalau tak, mana mau nya jadi "bite size" kan.. Doughnut Bites
  8. Angkat dan tos bila warna garing keemasan..
  9. Dah suam taburkan gula..

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.